Wijkergouw blij verrast met vier stippen

Posted On: oktober 19, 2017
Posted In:
Comments: No Responses

Op 30 september 2017 ontving Tuinpark Wijkergouw vier stippen in het keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Twee jaar, of beter twee lange seizoenen heeft een enthousiaste groep tuinders projecten uitgevoerd, workshops georganiseerd en gehouden en daarover gecommuniceerd. Kortom zoveel mogelijk gedaan om de begeerde stippen in de wacht te slepen. Natuurlijk Tuinieren betekent dat op Tuinpark Wijkergouw de openbare ruimte zo natuurlijk mogelijk wordt onderhouden en beheerd. In Amsterdam hebben op dit moment 9 tuinparken het Natuurlijk Tuinieren keurmerk. Wijkergouw is de 7e met 4 stippen, met de hoogste score van 84 punten.

Stipwaardig
En wat vond de AVVN nou zo stipwaardig? Bijvoorbeeld de vergraste buitensingels, de boerderij- en vlindertuin, de compostverwerking, de prachtige stapelmuur en de speeltuin, de ommezwaai in de winkel naar een breed assortiment materialen en producten van biologische en natuurvriendelijke aard, het lunchaanbod (en de lekkere biertjes) in de boerderij en onze communicatie. Waar nog aan gewerkt kan worden: waterbeheer, meer schuilplekken voor dieren, milieuvriendelijk onderhoud en duurzamer energiegebruik van gebouwen, een aantrekkelijker entree van het park en minder, anders maaien. In het Beoordelingsrapport NT Keurmerk 2017 is alles nog eens na te lezen.